Biberoane

Atunci cand natura creeaza probleme si alaptarea devine imposibila, biberonul devin necesitate. Intrebati si oferiti informatii pentru a ajunge sa hraniti bebelusii cat mai sanatos

Mesajde trix » Lun Feb 09, 2009 10:02 am

Intreab-o pe ea de tzitzi, daca vrea. Ieri ma uitam cu Rares la poze de cand era el bebelus si avem o poza in care il alaptam. -am intrebat daca stie ce facea acolo si el a zis ca o imbratisa pe mami. I-am zis ca manca laptic de la tzitzi si s-a uitat tare neincrezator la mine si mi-a zis ca laptele vine de la vaca sau capra sau orez sau cereale :mrgreen: si nu de la mami :lol: el bea lapte din cana. Deci, vezi daca e asta.

In alta ordine de idei, incearca sa ii dai lapte cu cereale (alea cu miere sunt cele mai putin chimicale ;) ) Sau sa faceti in fiecare dimineata momentul vostru de a bea lapte special. Intr-o vreme, cand am inceput sa ii reintroduc laptelele. Beam amandoi o cescuta (el una noua speciala, numai pentru el si cu o vaca pe ea) cu un picut de miere si scortisoara. I-a placut - era cafeaua lui. Sau incearca cu un pic cacao (dimineata). Apoi treptat ii poti scoate si mierea si cacaoa si scortisoara daca vrei sa bea simplu.
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" Sigmund Freud
trix
Admin

Locaţie: Belgia

Mesajde Marta Larisa » Lun Feb 09, 2009 10:14 am

pana acum cu cereale a baut laptele, doar ca aseara desi vroia mai multe cereale, cand l-am refacut, nu i-am mai pus cereale si l-a baut. Cat priveste alte incercari, au esuat.Ii placea cand ii mai puneam miere cu galbenus de ou in sticla, dar lapte cu cacao nu ii place si de fapt, nu vrea lapte in nici o cescuta, nici canita cu mot. o sa incerc sa ii dau lapte in canita, daca nu in fiecare seara, orez cu lapte, fidea cu lapte.
Si ea a vazut poze cu noi si cu alti bebelusi sugand la piept, si a recunoscut imaginea.
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde skippy » Lun Feb 09, 2009 10:17 am

Am trecut si noi printr-o faza asemanatoare si daca nu ma insel tot pe la varsta asta;nu am reusit sa asociez cu nimic refuzul de a bea lapte si intr-un final am zis ca asta e,probabil s-a plictisit; la fel-ca nu e bun,ca are-un gust...am incercat toate metodele care-mi treceau prin cap sa o conving iar dintre cele care au dat oarecum roade au fost canite speciale cu diverse desene pe ele si un pahar transparent roz cu un pai inclus in el,pe exterior astfel incat se vedea laptele cum urca pe el(din carrefour) si povestea -" hai mami sa ne bem cafeaua ca doamnele"(atunci cand eram impreuna acasa);cel mai mare succes a fost insa Fulga si lapticul ei!era innebunita dupa reclama si de atunci doar laptele ala il vrea(adevarul e ca e si bun si mie imi place);au si cutiute mici care se pot bea cu paiul(asta o incanta si mai tare).
skippy
guraliv

Locaţie: GALATI

Mesajde trix » Lun Feb 09, 2009 10:25 am

pai stai ma. Intai mergi cu operatiunea hai sa cumparam canuta speciala doar pentru tine. Adica cu fast inainte. Si din canuta asta o sa bei numai tu, e numai a ta (vezi sa iei si una de schimb daca se pierde/sparge/uita pe undeva, dar sa nu stie ea ca are 2) Si las-o pe ea sa aleaga (dupa ce reduci optiunile la vreo 3 maxim :mrgreen: )
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" Sigmund Freud
trix
Admin

Mesajde Marta Larisa » Lun Feb 09, 2009 10:32 am

le-am cumparat... dar bea numai apa cu ele si asta cand se joaca. Mai vede reclame la diverse sortimente de lapte praf si imi spune ca acei copii beau lapte cu canita si vrea si ea. fericita, ii pun lapte in canita, pune gura pe el si respinge. Am o intreaga colectie de canite cumparate si alese de ea... am incercat cu paiul, de pai atarnat tot felul de chestii, paie alese de ea... canite cu pai, canite cu fetite, canite cu fetite si baietei, cu pestisori, fara animalute, transparente, mate, cu supape anti-curgere, fara supape, cu 2 gauri, cu 3 gauri, cu adaptator pentru cereale. ( am inceput sa mai dau din ele deja). A vazut canita la fetita nasilor, a trebuit sa i-o dea ei, am fiert-o , a baut de toate in ea, insa cand i-am pus lapte, nu a mai vrut-o deloc.
de un lucru ma tem, sa nu trebuiasca sa-i dau supliment de calciu, pentru ca o constipa tare de tot.
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde trix » Lun Feb 09, 2009 10:53 am

Laptele nu este singurul aliment din care se poate lua calciu :roll: La varsta ei are nevoie de 500 miligrame de calciu pe zi. Un pahar de lapte are 300 miligrame. Deci, daca bea un pic si primeste din alte tipuri de mancare nu e bai.

Cand rares avea alergie la lapte a trebuit sa gasim inlocuitori si si noi am urmat aceeasi chestie. Pentru el am luat lapte de orez (il poti gasi in magazinele Real) Calciu poate fi gasit in Sardine si orice peste conservat cu tot cu oase (sunt oasele alea foarte moi ce pot fi mancate), in orice fel de salata ce are frunzele de un verde inchis nu uita de brocoli, in orice fel de "shellfish" (creveti, scoici...fructe de mare). Cerealele au calciu adaugat ca si unele sucuri proaspete de fructe. Apoi migdalele, fasolea alba, fasolea rosie,

Nu uita branza de orice fel poate lua din branza chiar mai mult decat din lapte. branza moale gen branza de vaci sau casul dulce sau cascavalul uscat sau orice alt tip de branza.
trix
Admin

Mesajde oly » Lun Feb 09, 2009 10:56 am

Marta nu vreau sa "pun sare pe rana", dar pe la varsta asta Leda a "inchis" relatia ei cu laptele si de atunci, indiferent de canite, variante, povesti, etc. nu-l mia vrea deloc :evil: . Ii dau iaurturi, branza, etc. si incerc sa "suplimentez" cum pot. La ultimele analize nu a iesit lipsa la calciu, asa ca, se pare ca ajunge cat calciu ia "de pe ici pe colo".
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Mesajde Marta Larisa » Lun Feb 09, 2009 11:36 am

SIngurele produse lactate pe care le agreaza sunt smantana, pe care o mananca si goala sau pe paine, branza doar daca e cu mamaliga, stropita din belsug cu sana sau smantana si din cand in cand sana goala, fara cereale. In rest, din ce-ai enumerat, Trix, e bine de stiut pentru urmatorul, poate va fi mai putin mofturos, dar nu mananca nimic de-acolo.Aaaa... si nu mai stiu daca contine calciu si galbenusul de ou... pe care ea il agreaza doar mai moale si amestecat cu branza si mamaliga.
pana acum m-as fi bucurat sa vad ca ar fi renuntat la biberon, dar acum parca imi pare rau. De... trecem in alta etapa si cred ca mi-e greu sa vad ca am fetita mare. A propos, eu beau in fiecare zi lapte, uneori as spune ca prea mult, 750 ml- 1 l aproape, poate va bea si ea cu mine in rand.
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Re: Biberoane

Mesajde Marta Larisa » Sâm Mar 28, 2009 7:46 pm

Stiti de ce nu a mai vrut Teodora lapte? ca era de vaca si mirosea, spunea ea, a kk. Am trecut-o din nou pe lapte praf si bea in continuare cu bibe cam 120 ml dimineata si cam tot atat seara. Acum, din cantitatea asta, cca 30 ml sunt lapte matern.
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde ALI » Sâm Iun 13, 2009 9:41 pm

Am facut si eu o mare brinza :lol:
Am gresit.....stiu....
Am vorbit cu educatorii (caci ce spun ei e sfint :mrgreen: )daca pot discuta cumva in grupa cu copiii sa nu mai bea cu biberonul.
Bun.......cu multe povesti Jasmine s-a hotarit sa nu mai foloseasca biberonul.Si nu l-a folosit vreo 3 saptamini,timp in care ma credeti ca nu a baut o picatura de lapte?
N-am rezistat.I l-am dat inapoi.Si acum bea cite un bibe seara la culcare si unul dimineata la sculare.
Poate am gresit,dar obisnuita sa bea 400 gr pe zi......n-a mai baut niciun gram.
Nu stiu cind il va lasa,cert e ca m-am convins ca daca se renunta la bibe se renunta complet si la lapte.
Imagine
Imagine
ALI
morisca

Locaţie: IASI

Mesajde Marta Larisa » Dum Iun 14, 2009 12:24 pm

Ei, si eu ma amuz cu biberonul si-mi spun ca o voi trimite la scoala cu sticla in ghiozdan... Teodora s-a intors la laptele de vaca, dar il bea daca ii pun miere in el, chiar a crescut cantitatea la 180- 200 ml.
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde Cristina_gl » Mar Iun 16, 2009 6:24 pm

Nici Cezar nu mai bea lapte de cand a renuntat la biberon. Foarte rar, cate 100-200 ml, sau daca i-l dau cu cereale, paste fainoase... Altfel nu. la gradi primeste lapte de doua ori pe saptamana si zic educatoarele ca-l bea pe tot. Dar ii plac mult iaurturile si compensam asa. Braza din cand in cand, cascaval.
Imagine
Dacă în drumul tău întâlneşti un om prea obosit ca să-ţi poată dărui un surâs, lasă-i-l pe al tău. Căci nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.(Dale Carnegie)
Cristina_gl
Moderator

Mesajde Cherie » Mar Iun 16, 2009 9:34 pm

La noi problema cu bautul laptelui e la ALex. De cand l-am intarcat nu a vrut sa bea nici un altfel de lapte. Cu alte cuvinte biberonul lui a fost sanul. :lol: CAnd l-am scos, adio lapte.
Dupa aceea am incercat tot felul: lapte gras, slab, de cumparat, de tara, lapte praf ... degeaba. Asa ca eu m-am resemnat si sunt multumita ca ii place iaurtul si branzeturile.

CAteodata cand o vede pe AMa ca bea lapte cere si el si cand ia o gura si isi da seama ce e, sa-l vedeti ce fata face...cum se stramba.... :mrgreen:
ImagineImagine

ImagineImagine
Cherie
guraliv

Locaţie: BRASOV

Mesajde trix » Mie Iun 17, 2009 7:33 am

Dupa operatie i-am scos biberonul si i-am motivat ca nenea doctoru asa a zis. Ca dupa ce i-a facut curat la nasuc si la gurita nu mai poate bea cu biberonu. Prin urmare am fost impreuna si i-am luat tot o sticluta dar in loc de biberon are cioc din ala. E de la avent. A vrut albastra cu urs polar si cu pinguin si asa a primit. E foarte incantat si bea doar o sticluta la somn. (dar e lapte de orez).

Imagine

Sambata cand ne-am tot preumblat prin parc ii cautam suc bio de mere si nu era magazinul deschis inca asa ca am intrat la un "magazin de noapte" unde aveau cutiute de lapte gras de 250ml cu pai. L-am intrebat daca vrea, a vrut si l-a baut pe tot (n-a vomat nika si n-a avut probleme). Asa ca m-am hotarat sa ii dau cate o cutie din aia pe zi ca ii place :mrgreen:
trix
Admin

Mesajde Marta Larisa » Mie Iun 17, 2009 8:10 am

=D>
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde Cristina_gl » Joi Iun 18, 2009 7:11 am

Bravo, Rares! Inseamna ca voma lui avea legatura cu infectiile repetate in :roll: gat.
Imagine
Dacă în drumul tău întâlneşti un om prea obosit ca să-ţi poată dărui un surâs, lasă-i-l pe al tău. Căci nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.(Dale Carnegie)
Cristina_gl
Moderator

Mesajde trix » Joi Iun 18, 2009 8:22 am

Poate, eu asa sper
trix
Admin

Mesajde Marta Larisa » Joi Feb 25, 2010 8:38 pm

gata biberonul la Teodora , dar gata si lapticul... nu mai bea... iar Andrei, nici atat, alt lapte inafara de al meu nu vrea sa bea. Si nu vrea nici biberon.( el nu are nici suzeta)
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

Mesajde oly » Vin Feb 26, 2010 10:09 am

Marta imi pare rau, dar asteapta putin si mai insista la Teodora, cu cana, cu paiul, toate variantele posibile. Cu cacao, cu fulgi.............(eu le-am incercat pe taote, dar :( ), poate tu esti mai norocoasa.

Trix cu Rares cum sunteti? Bea laptic "normal"?
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Mesajde Marta Larisa » Mar Mar 02, 2010 1:49 pm

Intr-adevar speranta moare ultima, dar a mea a murit astazi: dupa incercari de a-l face pe Andrei sa accepte laptele cu biberonul, astazi, mi-a indreptat biberonul mie, spre gura mea,adica " ia-l tu, mami, daca tii asa mult, ca mie nu-mi trebuie". Si am trecut la a doua strategie: cana. Cu cioc nu vrea, roade ciocul... atat. Nici din cana... asa ca i-am dat lingurita cu lingurita, o canita de 150 ml.Nici la san nu prea mai suge, decat de sete si cand vrea sa doarma. il linisteste instantaneu. Teodora stiu ca bea la gradinita si nu-mi fac griji. Ii mai dau acasa sana si stiu ca asa i-am asigurat din necesarul de calciu...
ImagineImagine
ImagineImagine
Marta Larisa
guraliv

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Alimentatia la biberon