pliu nucal ( translucenta nucala)

Sa ne asteptam puiutii impreuna.

pliu nucal ( translucenta nucala)

Mesajde ally00 » Vin Sep 18, 2009 11:39 am

Buna fetelor
SAnt insarcinata in 16 saptamani si 2 zile, in saptamana 10 si 6 zile am fost la ecografie ( ptr bitest) de atunci a inceput calvarul BEBE al meu a fost diagnosticat cu higroma chistica si translucenta nucala de 5.6 mm,( mi s-a spus sa il dau afara) , am fost dupa 2 zile la alt dr , alt ecograf transulucenta nucala ( T.N) 3.6mm, toti ziceau sa dau copilul afara, am fost la altul eram deja in 11s si 5 z, TN 2.3mm.( acesta mi-a redat speranta). Dupa 3 zile m-a rechemat primul ecografist si TN 4.5 mm si Higroma Chistica.
Am facut biopsia de vilozitati coriale rapunsul este bun , dar analiza de sange a bitestului e proasta.( fiind interpretare a primei ecografii cu 5.6 mm)
Am refacut ecografia la alt dr f bun ( nu dau nume) mi s-a spus TN 2.4-3.0 mm, rezultatul biopsiei a fost ok, cariotip masculin normal ( deci fara SD, SE si alte pericole genetice).Am mai fost la un dl profesor si am refacut ecografia ...TN la 13 saptamani 2.04-2.12 mm
Am refacut eco la prima dr la 14 s si mi-a zis ca TN e de 3.5mm ( mentionez ca acest dr imi face Trans Vaginala)
Apoi am fost iar la dr recomandat ca si dr F BUN , la 15 s si mi -sa zis ca TN este in limite normale, creierul e OK si ca sa revin sa vedem de cord la 17 s.

Ce parere aveti ? Sa fac si amniocenteza? Exista cazuri asemanatoare? Dc da cu ce final?EU sunt depasita :cry:
ally00
mutulica

Re: pliu nucal ( translucenta nucala)

Mesajde Cristina_gl » Vin Sep 18, 2009 1:55 pm

Bun venit pe forum, Ally! Mi-e greu sa ma pronunt, caci nu am intalnit cazuri asemanatoare. Dar eu zic sa faci si amniocenteza, sa vezi cum iese. Atata timp cat exista o speranta... Tinem pumnii.
Imagine
Dacă în drumul tău întâlneşti un om prea obosit ca să-ţi poată dărui un surâs, lasă-i-l pe al tău. Căci nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.(Dale Carnegie)
Cristina_gl
Moderator

Mesajde Cherie » Vin Sep 18, 2009 6:34 pm

Din pacate eu nu te pot ajuta, dar vreau sa-ti doresc multa putere sa treci peste momentele dificile.

Sa dea Dumnezeu sa se termine totul cu bine si sa fiti sanatosi si tu si bebe.

Sa te auzim cu vesti bune!
ImagineImagine

ImagineImagine
Cherie
guraliv

Locaţie: BRASOV

Mesajde oly » Lun Sep 21, 2009 9:06 am

Bine ai venit pe forum Ally. Sunt de acord cu Cristina, daca poti, fa amiocentezi, acolo rezultatul este mult mai "exact" decat la analizele din sange, ecografii, etc. Cel putin eu asa stiu.
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Mesajde ally00 » Lun Sep 21, 2009 9:42 am

buna, eu am inteles ca biopsia de vilozitati coriale este amniocenteaza facuta in saptamani mai mici, adica, se preleveaza o mostra din placenta , mai mult e putin mai "benefica" dc se poate spune asa ceva ptr ca se face cand sarcina este in saptani mai mici si in caz de probleme se poate face avort..nu avrot medical ( ca cel in saptamani mai mari).va multumesc ptr sustinere....
ally00
mutulica

Mesajde ally00 » Joi Mar 04, 2010 12:13 pm

BUNa fetelor...am nascut pe 26 02 un baietel super, sanatos..si f f f dulce.....asa ca toate povestea are un happy end.....ii multumesc lui dumnezeu ca ne'a ajutat si nu am facut o mare prostie ...o sa revenim cu detalii
ally00
mutulica

Mesajde Cherie » Joi Mar 04, 2010 10:30 pm

Felicitari, ally! Sa-ti traiasca baiatul! :cheers:
Ba bucur foarte tare ca s-a terminat totul cu bine.
Te asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi. Hai pe la rubricile cu bb .
ImagineImagine

ImagineImagine
Cherie
guraliv

Locaţie: BRASOV

Mesajde oly » Vin Mar 05, 2010 10:26 am

Cherie scrie:Felicitari, ally! Sa-ti traiasca baiatul! :cheers:
Ba bucur foarte tare ca s-a terminat totul cu bine.
Te asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi. Hai pe la rubricile cu bb .

Subscriu. :cheers:
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Înapoi la Nasterea