Saru'mana de sfaturi o sa incepem operatiunea mucegaiu jos maine sau saptamana viitoare.
Indiciul ca mucegaiul nu mai e activ este ca isi schimba culoarea spre alb. Atunci e momentul sa stergi.
Asta e bine de stiut ca habar n-aveam. Este intr-adevar consistent
o metoda eficienta pe termen lung ar fi ca peretele sa fie curatat,adica dat jos gletul,apoi refacut cu produse antimugegai-exista glet,amorsa,lavabila antimucegai si izolat dar pe exterior-astea au fost sfaturile pe care le-am primit noi si intr-adevar izolarea peretilor la exterior a rezolvat problema.
la asta m-am gandit si eu insa e pe tavan, insa in baie tavanu este netencuit. Este ciment gol... In plus s-ar putea sa trebuiasca sa invatam sa tencuim ca nimeni nu vrea sa ne faca tencuiala inainte de august si noi tre sa ne mutam in apartament pana in mai
Daca e cazul, ajuta mult si sa izolati acel perete (daca e in exterior si mai ales pe colt).
problema a aparut din cauza supraizolarii si lipsa ventilatiei (nu exista gaura de ventilatie nicaieri in apt (e o gresala de constructie care e din 74) insa mucegaiul a aparut se pare acu 2 ani cand au pus termopanele si nu mai avea pe unde iesi aerul (ferestrele veci aveau gura de aerisire- termopanele nu au) Iar aerul in casa are un procent de umiditate ce depaseste 90% atunci cand se face mancare/dus/baie/etc.Cum clima aci este umida e o nebunie.Cei care au stat in apt inainte de a-l cumpara noi nu au deschis geamul de 2 ani.
Cauza o vom rezolva cu un sistem de ventilatie care costa o groaza care e o combinatie de dezumidificator si aparat de aer conditionat( dar nu e AC ca am zis clar ca nu vreau AC)
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" Sigmund Freud