Fetelor, haideti sa va spun cateva chestii, pe care le-am aflat la Slanic Prahova, de la asistenta care se ocupa de aerosoli. O doamna tare draguta, care ne-a dat detalii si ne-a invatat mai multe despre aceasta procedura. In primul rand, pentru a da rezultate, e nevoie de o cura de minim 10 zile. Pentru polipi inflamati se merge pana la o luna. Eu recunosc ca, desi teoretic stiam asta, n-am dus pana la capat nici macar cele 10 zile, din comoditate. Apoi, durata aerosolilor se creste progresiv, adica se incepe de la 10 minute in prima zi si se poate ajunge la 30, in functie de rabdarea copilului. Noi ne-am dus cu Cezar la aerosoli mai mult ca sa vedem ce-i pune acolo, caci am avut cateva proceduri incluse in pachetul de Paste (eu am facut masaj de relaxare si a fost super

, era sa si adorm). Asa: solutia de nebulizare a fost un amestec de infuzie de galbenele si apa sarata din lac, filtrata. Am intrebat ce rol au galbenelele (ma gandeam ca desfunda nasul sau asa ceva), dar asistenta mi-a spus ca infuzia este doar emolienta si asigura absorbtia mai buna a substantelor active din apa (sare plus alte minerale folositoare). Asadar, se face o infuzie obisnuita, cu 1 lingurita de galbenele la 1 cana cu apa (250 ml), se strecoara bine si se pune in nebulizator, impreuna cu substanta activa pentru aerosoli. Atentie la alergii, si galbenelele le pot provoca. Problema e alta insa: la aparatele astea cumparate din comert, volumul solutiei nebulizate in 10 minute este mult mai mic. De exemplu, in vasul aparatului nostru poti pune maxim 6 ml de solutie, care nebulizeaza in 15 minute. In aparatul profesional din cabinet, am vazut ca in 10 minute a umplut vasul de 2 ori, cu o seringa de 10 ml, asadar 20 de ml in total. Vaporii au fost mult mai consistenti si mi-a placut ca aparatul este total silentios. Cezar si-a suflat nasul de cateva ori in cele 10 minute si a iesti ceva din el! Dar asta e, facem si noi cu ce avem acasa. Poate ale voastre sunt mai bune.
Inca ceva important: dupa aerosoli, cel putin 3 ore copilul trebuie sa stea in casa si sa se fereasca de curentii de aer. Sper ca v-am fost de folos.