Vaccinul anti gripal

Cum ne aparam micutii? Cat sunt de necesare? Optiuni, reactii adeverse, remedii

Re: Vaccinul anti gripal

Mesajde robin » Mie Noi 04, 2009 5:31 pm

si eu am decis NU pt orice fel de vaccin de acu incolo.

discutia e lunga-lunga, m-am apucat de o vreme sa citesc si parerile pro si cele contra. deocamdata in balanta mea, eventualele riscuri nu justifica eventualele beneficii.

plus ca simptomele si evolutia gripei noi (porcine) sunt, in marea majoritate a cazurilor, similare cu cele ale gripei clasice. anyway, institutul cantacuzino produce vaccinul pt gripa noua pt Ro. din 27 noiembrie, daca nu ma insel, incepe distributia lui - info din cotidiane de mare tiraj sid e pe site-ul institutului.

dna dr medic de familie imi spunea ca, din ce stie, va fi un vaccin optional, deci imi voi exercita optiunea de a spune nu.
mami de marc 2.5 ani si ianis 4.5 ani
robin
gangurica

Locaţie: prin ardeal

Mesajde trix » Dum Ian 24, 2010 6:14 pm

Dieci, anu trecut nu am fost vaccinata am fost cobza, anu asta m-am vaccinat am facut si complicatii de fiecare data de doua ori a fost simai rau. Acu-s cu febra cu dureri de cap cu dureri de toate cele (nu e porcu). Concluzia, nu ma mai vaccinezi nici daca ma platesc ei pe mine. Nu mi-a facut niciun bine, ba mai rau. Adica dupa stat in spital de doua ori ca urmare a unei simple raceli mi s-a acrit. Bine ca nu i-am vaccinat si pe baieti. Rares a fost mult mai bine sezonu asta iar stephane a racit de doua ori.
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" Sigmund Freud
trix
Admin

Locaţie: Belgia

Mesajde ananda » Dum Ian 24, 2010 9:32 pm

sanatate multa, Trix! Ai scapat ieftin, oricum, cineva de la mine de la spital a facut pareza faciala la 2 zile dupa vaccin... acum nu poti sa stii sigur ca a fost din cauza asta, dar... :(
"Fiecare om are un orizont. Cand acesta se ingusteaza si devine infinit de mic se transforma intr-un punct si atunci omul zice: acesta este punctul meu de vedere!"

Imagine
ananda
Moderator

Locaţie: Baia Mare

Mesajde cadbury » Dum Ian 24, 2010 9:58 pm

Aud ca Romania este singura tara din lume in care rata imbolnavirilor cu gripa noua este in crestere... Asta fiindca vaccinul a aparut tarziu fata de alte tari, si fiindca populatia (in mare procent) alege sa nu se vaccineze.
Eu m-am vaccinat si nu am avut absolut nici un simptom negativ. La fel si sotul meu, si socrii mei. Absolut nimic.
"Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale." Osho
cadbury
no comment

Mesajde mumapadureatza » Dum Ian 24, 2010 10:44 pm

cadbury scrie:Aud ca Romania este singura tara din lume in care rata imbolnavirilor cu gripa noua este in crestere... Asta fiindca vaccinul a aparut tarziu fata de alte tari, si fiindca populatia (in mare procent) alege sa nu se vaccineze.
Eu m-am vaccinat si nu am avut absolut nici un simptom negativ. La fel si sotul meu, si socrii mei. Absolut nimic.

cad unde ai auzit asta?
mumapadureatza
povestitor

Mesajde cadbury » Lun Ian 25, 2010 7:08 am

"Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale." Osho
cadbury
no comment

Mesajde oly » Lun Ian 25, 2010 9:46 am

Cad sa stii ca si aici foarte multi au ales sa nu se vaccineze, este un "esec" campania de vaccinare si in Italia, nu doar in Romania. Si pot fi putin "rea"? Cresterea numarului bolnavilor se inregistreaza in conditiile in care se inchid scoli, gradinite, au fost facute serbari fara parinti, etc........lucru care aici nu se intampla.
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Mesajde trix » Lun Ian 25, 2010 2:17 pm

Eu vorbesc de vaccinul anti gripal normal, ala care se face in fiecare an.

Belgienii isi vand dozele de vaccin anti H1N1 pentru ca nu se vaccineaza si nu vor sa ramana cu doze pe care sa nu le foloseasca. Au fost prea multe refuzuri in sistemul sanitar si invatamant ca sa mai risste la restul populatiei. EvZ am vazut ca in ultimele luni are o vedere cam "pro" domunu Cercel (parca asa il cheama pe nenea ala disperatu sa vaccineze toata populatia) si nu sunt ziarul care sa fie chiar crezul (cel putin in ceea ce priveste pro/anti campanie)
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" Sigmund Freud
trix
Admin

Mesajde cadbury » Lun Ian 25, 2010 3:34 pm

Ziarul citeaza surse ale O.M.S.

Oly, in Romania sunt multi oameni care traiesc la limita saraciei, care nu au bani sa-si ia nici mancare, daramite un amarat de paracetamol... Sunt multe diferente intre Romania si Italia, cum de altfel si intrwe Romania si alte tari si mai amarate. In Ucraina de exemplu au fost si cazuri de ciuma, pe fondul careia gripa noua a produs victime.

Trix, Nenea ala disperatu' are motive de tot felul, sunt convinsa, sa popularizeze vaccinul, dar pe de alta parte, din punctul meu de vedere, are si dreptate...
cadbury
no comment

Mesajde mumapadureatza » Lun Ian 25, 2010 3:52 pm

cadbury scrie:Mda, singura tara din U.E...
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... pa-creste/

Eu nu ca sunt gica contra, dar refuz sa cred ce scrie acolo; ca sa cred, eu vreau dovezi clare cu statistica si rezultate din surse de incredere. pana atunci nu mi se pare decat jurnalistica de scandal.
In afara de asta, discutand pe marginea articolasului, ca potentiala explicatie, unul din motivele pt care UK de ex nu este pe primul loc, este faptul ca multa lume a avut acest virus sfara sa stie si n-au fost luati in evidenta.
Testele de laborator nu sunt norma; ce-a facut nhs-ul a fost sa dedice un hotline si sa-ti recoamnde sa suni acolo daca ai urmatoarele simptome, in speranta de a preveni. Daca zici `da` la toate, ti se da o reteta si mergi la farmacie si-ti cumperi singur tamiflu. ca ai ca n-ai... cine mai stie?
Asa a facut majoritatea pana au inceput sa apara plangeri despre efectele secundare. Lumea s-a calmat destul de repede si-a renuntat la hotline.
Desigur au fost vaccinari, pt anumite categorii de risc, majoritatea au refuzat. Scolile nu se mai inchid acum; adica este deja last year’s news.
mumapadureatza
povestitor

Mesajde mela&2bb » Lun Ian 25, 2010 4:15 pm

legat de gripa noua...
am vazut la tv,nu mai stiu exact pe ce canal,un spot,un nene indemna poporul sa poarte masca de la nu stiu ce firma,care distruge 99 la suta dintre virusi,spunea el ca in alte tari din Europa e foarte folosita.poate ati vazut si voi clipul.
sincer,eu n-am vazut pe nimeni cu masca pe strada pe-aici nici macar in spitale,Oly,Muma,la voi se poarta?
mela&2bb
no comment

Locaţie: la etajul 6

Mesajde trix » Lun Ian 25, 2010 4:37 pm

Eu fac parte din grupul ala din populatie care nu-s nici pro nici contra vaccinarii si pentru asta am acceptat sa ma vaccinez anul asta anti gripa obisnuita. A fost o alegere personala si mai mult o curiozitate (pentru ca cada se dovedea a fi o alegere buna, il vaccinam la anu si pe Rares). Curiozitatea a fost a mea personala si nu m-a convins nimeni ca nu-s persoana pe care sa o convingi, mai mult daca mi se spune "fa vaccin" cu atat mai mult nu o s-o fac. Cred ca cei care se vaccineaza anual si nu au avut probleme de la vaccini, intra in partea aceea a populatiei pentru care sunt facute vaccinurile si pentru ei vor lucra asa cum trebuie si din punctul asta de vedere sunt de acord cu cei care aleg sa se vaccineze repetat. Am in familie o anumita voce care ar trebui sa ma convinga (e epidemiolog) de validitatea vaccinului, insa de cand eram mici si ne spunea la spalat pe maini inainte de masa, la spalat pe maini dupa masa, la spalat pe maini cand veniti de afara la spalat pe maini... nu mi-a facut rau insa am dezvoltat o fobie fata de microbi si o obsesie de a ma spala pe maini. Insa la intrebarea mea directa sa ma vaccinez sau nu mi-a spus faci cum iti dicteaza constiinta, nu pot lua decizia pentru tine. Mi s-a parut de bun simt. Probabil ca "disperatu'" o avea intentii bune pe undeva, dar sa ia el decizia pentru milioane de oameni si sa oblige medicii prin circulare ca vaccinarea e obligatorie altfel desfacem contracte de munca mi se pare aberanta. Cad cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Nu am nimic cu tine ca te-ai vaccinat sau cu oricine s-a vaccinat, in cazul vaccinului pt gripa noua mi se pare campania de presa si deciziile duomnului Cercel sunt aberante si ingradesc decizia individului.
trix
Admin

Mesajde Cherie » Lun Ian 25, 2010 7:25 pm

Eu cred ca am mai spus ca nu sunt un fan al vaccinarilor, dar consider ca e alegerea fiecaruia sa se vaccineze sau nu.

Totusi, am fost intr-un fel deranjata de felul in care s-a pus problema vaccinarii anti a/h1n1 si la noi si in alte parti.

Zilele trecute am primit un mail cu acest subiect care mi s-a parut foarte interesant. Mi se pare ca e o persoana competenta sa vorbeasca si spune niste lucruri/ pune niste intrebari necesare a fi puse.

Acesta este articolul luat de aici
http://www.ziarul-bn.ro/detalii-articole.html&id=648:

"Ştire Bombă! Un epidemiolog german a convins Consiliul Europei să investigheze falsele pandemii. El acuză companiile farmaceutice că au determinat inocularea a milioane de oameni cu un vaccin ineficient şi insuficient testat
Postat de Florica Dura la ora 0:35:17 in gripa
Imagine

Epidemiologul german Wolfgang Wodarg, preşedintele Comisiei de Sănătate din Parlamentul European, critic vehement la adresa tratamentului împotriva virusului A/H1N1, care, potrivit lui, a fost calificat în mod fals drept pandemie, "sub presiunea laboratoarelor" a solicitat Consiliului Europei declanşarea unei anchete privind declararea pandemiei de gripă porcină şi abordarea acesteia în Germania cît şi la nivel european. El a dat publicităţii un apel, pe care l-au cosemnat încă 10 parlamentari europeni, prin care acuză companiile farmaceutice că pentru a-şi promova vaccinurile au înfluenţat oameni de ştiinţă şi agenţii oficiale, responsabile cu standardele de sănătate publică, care au alarmat guvernele la nivel mondial, pentru a face risipă de resurse destinate îngrijirilor medicale şi a pune în aplicare strategii de inoculare a milioane de oameni sănătoşi cu un vaccin ineficient, şi însuficient testat, şi i-au expus pe aceştia, inutil, la o sumă necunoscută de efecte secundare, a afirmat Wodarg în apelul său postat pe blogul personal şi preluat de presa europeană.

În opinia parlamentarului german, repezeala cu care OMS a legitimat în aprilie 2009 cîteva sute de cazuri de gripă normală, în Mexic, ca fiind începutul unei pandemii, este cel puţin suspectă, în contextul în care dovezile ştiinţifice în sprijinul acestei hotărîri erau insuficiente.

Adunarea parlamentară (APCE), reunită în sesiune în perioada 25-29 ianuarie, urmează să includă tema pandemiei în programul său. Comisia Socială şi de sănătate a invitat în aceeaşi perioadă Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi companiile farmaceutice la o dezbatere cu uşile închise, a declarat parlamentarul german.

Va fi vorba de asemenea despre a afla cum şi pe ce baze ştiinţifice Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că este vorba despre o pandemie, "cu scopul prevenirii altor alerte false", a declarat doctorul german.
ImagineImagine

ImagineImagine
Cherie
guraliv

Locaţie: BRASOV

Mesajde oly » Lun Ian 25, 2010 9:03 pm

Mela, aveam un student care facea practica la noi la birou si purta masca pe strada, dar, crede-ma, avea cateva piulite "lipsa", si nu ma refer la masca aici :mrgreen: . Cu exceptia lui singura persoana pe care am vazut-o cu "masca pe figura" a fost tipul care dadea numerele la Consulatul de la Milano :roll: .
ImagineImagine
oly
Moderator

Locaţie: Genova

Mesajde mumapadureatza » Lun Ian 25, 2010 10:14 pm

mela, nu am observat masti la nimeni in afara catorva biciclisti, unde mi se pare normal.
pt mine vaccinul este precum orice alt medicament; alegerea mea personala. trebuie sa stiu de ce il iau, cum si cat, si mai trebuie sa aflu -si nu ca-s eu freak si vreau dovezi si statistica lol- rata succesului si rata esecului, efecte secundare, risc etc.
asa cum nu iau un antibiotic fara sfatul medicului si fara munca mea de cercetare de pe langa, asa nici pe vaccin.
totusi, nu spun un nu vehement lor; indiscutabil beneficiile s-au vazut, ce ma deranjaza insa sunt isteria si vaccinarea orbeasca.
adica eu consider un vaccin atata vreme cat sunt convinsa ca imi foloseste.
am avut norocul sa citesc aceasta carte; cred ca am mai mentionat-o; The truth about vaccines-Dr Richard Halvorsen si acum stiu sigur ca atunci cand am nevoie de un vaccin am sa merg la el cu incredere.

Cherie, ma bucur de linkul dat, am sa urmaresc in presa sa vad unde se ajunge.
mumapadureatza
povestitor

Mesajde cadbury » Lun Ian 25, 2010 10:26 pm

trix scrie: Cad cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Nu am nimic cu tine ca te-ai vaccinat sau cu oricine s-a vaccinat, in cazul vaccinului pt gripa noua mi se pare campania de presa si deciziile duomnului Cercel sunt aberante si ingradesc decizia individului.

Nici eu nu am nimic cu tine ca te-ai vaccinat sau nu, draga Trix.
Nimeni nu a fost obligat sa se vaccinezepe aici. Eu nu cunosc nici un individ dus de lesa la cabinet pentru vaccinare. Asta e aberatie.
Iar ceea ce Streinu Cercel a spus in legatura cu desfacerea contractelor de munca, s-a referit la acei medici de familie care au refuzat sa faca vaccinul unor oameni in conditiile in care acestia doreau sa fie vaccinati. Sau medici de familie care au decis ei pentru pacienti ca nu e nevoie ca acestia sa fie vaccinati, si ca este chiar nociv sa o faca. Asta consider eu ca este o ingradire a drepturilor omului. Nu stiu cum ajung acolo informatiile... deformate in felul acesta...

Muma, iata mai jos un link cu statistici si tot ce vrei relativ la raspandirea gripei H1N1. Sunt si harti colorate, in care se vede situatia Romaniei, alaturi de Bulgaria si Polonia. Depinde si de saptamana in care s-a raportat.
Interesant ca stirile catastrofice despre cat de malefice sunt vaccinurile nu se cerceteaza de veridicitate, oamenii asimileaza informatiile de tot felul si de oriunde cu foarte mare usurinta.

http://ecdc.europa.eu/en/publications/P ... erview.pdf
cadbury
no comment

Mesajde cadbury » Mar Ian 26, 2010 7:28 am

trix scrie:Am in familie o anumita voce care ar trebui sa ma convinga (e epidemiolog) de validitatea vaccinului, i Insa la intrebarea mea directa sa ma vaccinez sau nu mi-a spus faci cum iti dicteaza constiinta, nu pot lua decizia pentru tine. Mi s-a parut de bun simt. .

Nimeni nu poate decide pentru altul, e firesc sa te indemne sa decizi tu singura pentru tine, fiindca daca el ti-ar fi spus "da, sigur, vaccineaza-te" si daca tu ai fi avut o cat de mica reactie, si i-ai fi reprosat, el s-ar fi aflat intr-o postura nefavorabila dupa aceea fata de tine. Una e sa-si spuna parerea lui vis-a- vis de aceasta vaccinare in general si alta e sa-si asume alegerea in locul tau.
Sunt curioasa, aceasta ruda a ta s-a vaccinat?...
cadbury
no comment

Mesajde trix » Mar Ian 26, 2010 9:41 am

cadbury scrie:Sunt curioasa, aceasta ruda a ta s-a vaccinat?...

Nu s-a vaccinat. Are o varsta la care a ajuns sa aiba incredere in sistemul lui imunitar. ;)
trix
Admin

Mesajde cadbury » Mar Ian 26, 2010 12:07 pm

Tot o problema de decizie personala...
Merci de raspuns.
cadbury
no comment

Anterior

Înapoi la Vaccinuri